Примена ултраљубичасте лампе за дезинфекцију

- 2021-10-25-

(1) у примени површинске стерилизације, УВ уређај за стерилизацију површине се широко користи у храни, електроници, полупроводницима, дисплеју са течним кристалима, плазма ТВ-у, кристалном вибратору, прецизним уређајима, хемијским, медицинским, здравственим, биолошким, пићем, пољопривреди и другим поља. УВ зрачење извора светлости хране, материјала и других површина, са брзим, ефикасним ефектом стерилизације без загађења, како би се одржао висок квалитет производа. У поређењу са традиционалном методом стерилизације, површинска стерилизација има карактеристике брзе стерилизације, континуиране обраде и серијске обраде, једноставног рада, заштите животне средине без секундарног загађења.

(2) Примена у третману воде. Употреба УВ лампе за стерилизацију за третман воде има урањање и проток две методе, директно ставите УВ лампу у воду, познату као урањање; У кућишту се користи ултраљубичаста лампа, која се назива преливањем. Главни метод је преливање. Принцип рада опреме за преливање је да ток воде при одређеној брзини притиска коју генерише водена пумпа пролази кроз кварцни рукав изван ултраљубичастог зрака, а ултраљубичасти зрак произведен од ултраљубичасте лампе дезинфикује и стерилише воду. Његова карактеристика је да је проток воде веома брз, углавном у кварцном премазу проток није већи од 1с, тако да је ултраљубичасти интензитет лампе за стерилизацију веома висок, генерално захтева површински интензитет већи од 3000УВ /цм2.

(3) Примена у здравственом окружењу. Употреба ултраљубичасте дезинфекционе лампе за стерилизацију ваздуха је у болници деценијама, постоје метод директног зрачења статичког ваздуха и метода дезинфекције протока ваздуха. Метода директног осветљења статичког ваздуха користи ултраљубичасту дезинфекциону лампу директно осветљење, њен недостатак је место које зрачење не може дезинфиковати, особа не може бити присутна када се дезинфикује. Метода дезинфекције протока ваздуха користи машину за динамичку дезинфекцију ваздуха, ова врста машине за дезинфекцију само може надокнадити горња два дефекта. Принцип рада мобилне машине за дезинфекцију ваздуха је да стерилише ваздух у машини за дезинфекцију кроз унутрашњу циркулацију ваздуха, како би се постигла сврха дезинфекције ваздуха у целој просторији. Структура ове врсте машине за дезинфекцију је углавном преузета из кућишта унутрашње машине кућне климатизације. Машина за дезинфекцију ваздуха са протоком, развила се у разноврсну опрему за дезинфекцију укључујући клима уређај за стерилизацију, пречистач ваздуха и тако даље. Такође је постала популарна употреба производа који се користе само у болницама, а они су се преселили у домове, канцеларије и јавна места. Функција је такође разноврсна, производи који се користе само за стерилизацију могу се користити за здравствену негу, превенцију, постати здравствени производи.