Како правилно купати свог љубимца

- 2022-04-06-

Четкајте свог љубимца

 

Пре купања поново пажљиво очешљајте цело тело љубимца, једна страна је да се избегне заплитање и чешљање отпадне длаке, друга је да проверите да ли пас има трауму.

 

Потврдите да је температура воде

 

Пре купања, прво треба да подесите температуру воде, а затим ставите љубимца у воду. Неодговарајућа температура воде ће их уплашити, што ће изазвати психолошку сенку страха од купања. Температура воде погодна за кућне љубимце је нешто виша од оне за људе.

 

Исперите свог љубимца

 

Приликом купања кућних љубимаца власници треба да смање проток воде и покрију главу туша рукама. Пустите да вам вода тече кроз прсте и залепи се за тело вашег љубимца, натапајући длаку и чинећи је много нежнијим за вашег љубимца.

 

Нанесите детерџент за кућне љубимце

 

Утрљајте детерџент у пену, затим нежно изгребите тело вашег љубимца и равномерно нанесите мехуриће на длаку вашег љубимца. Али пазите да избегавате лице, како пена не би ушла у очи или уста и нос.

 

Обришите

 

Већина кућних љубимаца ће се осушити сами, а затим и власник великим пешкиром, уз сушење под притиском, што може смањити време сушења. У овом тренутку такође желите да осушите влагу ушију, носу, очима.

 

Осушите косу

 

Ово је веома неопходан корак, иначе кућни љубимци имају тенденцију да добију длаке. Када сушите крзно око лица, држите мало ваздуха и подаље од вашег љубимца за око 10 центиметара да не бисте престрашили свог љубимца. Не дувајте ваздух директно у лице вашег љубимца. Када се потпуно осушите, поново четкајте.


Пешкири за сушење паса Прегача за жене Мушкарци са џеповима, пешкири за штене за мале средње псе