Најбољи материјал за вишенаменски пешкир

- 2022-02-16-

(вишенаменски пешкир)Суперфино влакно (углавном влакно величине 0,3 денијера, односно влакно пречника мањег од 5 микрона назива се суперфино влакно. Суперфино влакно величине 0,00009 денијера је произведено у иностранству. Ако се таква жица повуче од Земље до Месеца, његова тежина неће прелазити 5 г (вишенаменски пешкир) Кина је успела да произведе суперфина влакна величине 0,13-0,3 денијера). Због изузетно фине величине, крутост жице је знатно смањена, а ручни осећај тканине је изузетно мекан, филамент влакана такође може повећати слојевиту структуру филамента, повећати специфичну површину и капиларни ефекат, учинити рефлектована светлост унутар влакна је финије распоређена по површини, а суперфино влакно може да апсорбује прашину, честице и течност седам пута већу од сопствене тежине. Сваки филамент је само 1/200 косе. То је разлог зашто микрофибер има супер способност чишћења. Размак између филамената може да апсорбује прашину, мрље од уља и прљавштину док се не испере водом, сапуном и детерџентом.

Ове празнине(вишенаменски пешкир)такође може да апсорбује много воде, тако да микрофибер има јаку апсорпцију воде. Штавише, пошто се чува само у процепу, може се брзо сушити, тако да може ефикасно спречити размножавање бактерија.

Обичне тканине само претерују и гурају прљавштину. Остаци ће остати на очишћеној површини. Пошто нема места за сакупљање прљавштине, површина крпе ће бити веома прљава и тешко се прати. Предузећа са бољим условима опреме могу производити суперфина влакна. Експерти из истраживачког одељења технологије двоструке брзине за истраживање аутомобилских пешкира и аутомобилских рукавица извршили су истрагу. Утврдили су да је већина опреме за производњу суперфиних влакана на тржишту опрема иностране производње као што је Немачка.